Eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından katledilmesine sert tepki gösterdi: "Dehşet verici." Corbyn, İsrail’e silah tedarikinin durdurulması çağrısında bulundu. #AyşenurEzgiEygi #Filistin #JeremyCorbyn #İsrail

İngiltere’de İşçi Partisi’nin eski lideri ve bağımsız milletvekili Jeremy Corbyn, Türk-ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından katledilmesine sert tepki gösterdi. Corbyn, "Ayşenur’un ölümü iğrenç ve dehşet verici. Cesur ve zeki bir kadındı," dedi. Corbyn ayrıca, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria’dan çekilmesi gerektiğini vurguladı ve İsrail’e silah tedarikinin durdurulması çağrısında bulundu.

Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir" Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir"

Uluslararası Destek

Corbyn, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı sürecine atıfta bulunarak, Filistin halkının yanında evrensel bir siyasi ve ahlaki destek olduğunu belirtti.

Kaynak: aa