İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında kentteki 300 amatör spor kulübüne 22 milyon TL'lik destek sağladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, spora yatırım sözü vererek, İzmir'i sporun başkenti yapacaklarını belirtti.

2024 Yılında Rekor Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında amatör spor kulüplerine 22 milyon TL'lik destekte bulundu. Bu destek kapsamında 300 amatör kulübe 15 milyon TL nakdi yardım, 5 milyon TL değerinde malzeme desteği ve 2 milyon TL su yardımı sağlandı. Düzenlenen törende, genç sporcular ve spor kulübü yöneticileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı coşkuyla karşıladı.

"İzmir’i Sporun Şehri Yapacağız"

Törende konuşan Başkan Cemil Tugay, İzmir’i spor yatırımlarıyla donatacaklarını ve amatör spor kulüplerine olan desteğin gelecek yıllarda artarak devam edeceğini belirtti. Tugay, “Bu sene verdiğimiz yardım, geçen yılın iki buçuk katı. Gelecek yıl ise bunu iki veya üç katına çıkaracağız. İzmir’in dört bir yanını spor tesisleriyle doldurmak benim size sözüm. İzmir’in her tarafı yeni futbol sahaları, basketbol sahaları, yüzme havuzlarıyla dolacak” dedi.

Genç Sporculara Büyük Yatırım

Tugay, İzmir'deki genç sporculara duyduğu inancı vurgulayarak, yeni spor tesislerinin müjdesini verdi. “İzmir’e yakışan, Türkiye ve dünya şampiyonları yetiştirmektir. Önümüzdeki yıllarda İzmir tarihinin en büyük spor yatırımlarını yapacağız. Bu şehrin sporuna, sanatına, gençlerine ve çocuklarına en iyi belediye başkanlığını yapacağım,” ifadelerini kullandı.

İzmir ASKF’den Teşekkür

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar, Başkan Tugay’ın amatör spor kulüplerine verdiği desteği överek, “Bu yardım, Türkiye’deki 81 il arasında en büyük yardım. Başkanımız amatör kulüplerin yanında olacağını söylemişti ve sözünü fazlasıyla tuttu” dedi.

Şampiyon Sporculara Plaket

Törende, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni başarıyla temsil eden milli sporcular Erdi Aslan, İbrahim Çolak ve Ferhat Arıcan’a plaket takdim edildi. Başkan Tugay’a da sporun gelişimine katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve milli sporcular tarafından 35 numaralı ay-yıldızlı forma hediye edildi.

Galatasaray, Avrupa'da 321. maçına çıkacak Galatasaray, Avrupa'da 321. maçına çıkacak

İzmir’e Daha Fazla Spor Tesisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımları kapsamında 2024 yılı içerisinde 15 yeni halı saha, iki yüzme havuzu ve iki spor salonu inşa edeceğini duyurdu. Bu yatırımların tamamlanmasıyla İzmir’de spor olanaklarının daha da gelişmesi bekleniyor.

Kaynak: dha