İtalya'da şiddetli yağışlar etkisini sürdürüyor. Foggia'da bir itfaiye şefi sele kapılarak hayatını kaybetti. Ülke genelinde sel alarmı devam ediyor. #İtalya #Sel #Foggia

İsrail Güçleri, 16 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü İsrail Güçleri, 16 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü

İtalya, son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtınalı hava nedeniyle zor günler geçiriyor. Ülkenin doğusunda yer alan Foggia kenti yakınlarında meydana gelen sel felaketi, bir itfaiye şefinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlandı.

Sel Felaketinde Bir Can Kaybı

İtalyan İtfaiyesi, Foggia'da yardım çalışmalarına katılan itfaiye şefi Antonio Ciccorelli'nin sel sularına kapıldığını ve hayatını kaybettiğini duyurdu. Ciccorelli'nin gelecek ay emekli olmayı planladığı belirtildi. İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ve Savunma Bakanı Guido Crosetto, başsağlığı mesajlarıyla acılarını paylaştı.

Ülke Genelinde Hava Koşulları Olumsuz

İtalya genelinde soğuk, yağışlı ve fırtınalı hava hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı bölgelerde sel ve su baskınları yaşanırken, ülkenin kuzeyini ve orta kesimlerini birbirine bağlayan A14 karayolunun Ancona ile Pescara arasındaki kısmı sular altında kaldı ve Pescara'ya gidiş yönü ulaşıma kapandı.

Meteorolojik Uyarılar Devam Ediyor

Meteoroloji yetkilileri, ülkede yağışlı havanın 48 saat daha süreceğini ve Emilia-Romagna bölgesinde "turuncu" alarm verildiğini bildirdi. Bölge halkı, sel ve taşkın riskine karşı uyarılırken, diğer 11 bölge için de "sarı" alarm seviyesi ilan edildi.

İtalya’da devam eden olumsuz hava koşulları, sel riskiyle birlikte halkı tedirgin ederken, yetkililer alınan önlemleri artırmaya devam ediyor.

Kaynak: aa