CHP'li Yücel: Bu halk bir 3,5 sene daha bu ağır ekonomik koşullara dayanamaz CHP'li Yücel: Bu halk bir 3,5 sene daha bu ağır ekonomik koşullara dayanamaz

"Yeni anayasa için Saadet Partisi'nden çağrı: 'Herkesi kapsayan, kalıcı bir anayasa yapalım!' #SaadetPartisi #YeniAnayasa #MahmutArıkan"

Saadet Partisi Genel Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa tartışmaları ve ülkedeki şiddet vakalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Yeni Anayasaya Karşı Değiliz"

Mahmut Arıkan, yeni bir anayasa yapılmasının gerekliliğine değinerek, anayasanın toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı ve kalıcı bir nitelikte olması gerektiğini vurguladı. Arıkan, "Yeni Anayasayı kaç yıldır tartışıyoruz, hatırlayan var mı? Bir darbe anayasasının Türkiye'ye yakışmadığını hepimiz biliyoruz. Ancak, yeni bir anayasanın sihirli bir değnek gibi tüm sorunları çözmeyeceğini de unutmamalıyız" dedi. Ekonomik kriz, asgari ücret, kira ve ev fiyatları gibi güncel sorunların sadece anayasa ile çözülmeyeceğini belirten Arıkan, "Öyle bir anayasa yapalım ki, 40 yıl daha tartışmayalım. Herkesi kapsayan, aidiyet duygusunu güçlendiren bir anayasa yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

"Toplumsal Şiddetle Mücadele İçin Daha Fazla Önlem Alınmalı"

Arıkan, Türkiye’de her geçen gün artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, "Şiddet vakaları, günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Mafya ve çeteleşme arttı. İktidar, şiddetin köküne inmek yerine sadece sonuçlarla uğraşıyor" dedi. Şiddetle mücadelede mahalle muhtarları, polisler, jandarma ve imamların daha aktif rol alması gerektiğini belirten Arıkan, İçişleri Bakanlığı'nın daha etkin bir strateji geliştirmesini önerdi. Ayrıca, RTÜK'ün televizyon programları ve dizilerdeki şiddeti teşvik eden içeriklere karşı daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Arıkan, şiddetle topyekûn bir mücadele yapılmadığı sürece bu sorunun çözülemeyeceğini vurgulayarak, şiddeti teşvik eden unsurlarla mücadelede toplumun her kesiminden destek beklediklerini belirtti.

Kaynak: dha