🏁 İstanbul Park’ta büyük yarış heyecanı geri dönüyor! AVIS Türkiye Pist Şampiyonası, 07-08 Eylül tarihlerinde start alıyor. Formula 3, karting, klasik otomobiller ve daha fazlası için hazır olun! #İstanbulPark #MotorSporları #TOSFED

Türkiye’nin tek uluslararası yarış pisti İstanbul Park, uzun bir aradan sonra yeniden Türk sporcuları ve yarışseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. 07-08 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan AVIS Türkiye Pist Şampiyonası’nın ikinci ve üçüncü ayak yarışları ile birlikte İstanbul Park, yeniden yarış heyecanına sahne olacak. Formula 3 ve karting gösterilerinin yanı sıra, klasik otomobillerin de piste çıkacağı bu etkinlik, motor sporları tutkunları için unutulmaz anlar vaat ediyor.

Yeni Dönemin İlk Adımı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, İstanbul Park’ta başlayacak olan bu yeni dönemin önemine değinerek, “Federasyon olarak İstanbul Park’a dair tek arzumuz, sporcularımızın gelişimlerini sağlamak ve Türkiye'yi yurt dışında daha iyi temsil edebilmeleri için ülkemizdeki tek uluslararası yarış pistini kullanabilmeleriydi. 07-08 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ve halkın erişimine açık olacak bu yarışlarla yeni bir dönemi başlatmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Galatasaray, Fenerbahçe Derbisi Hazırlıklarına Başladı Galatasaray, Fenerbahçe Derbisi Hazırlıklarına Başladı

Zengin İçerikli Bir Yarış Hafta Sonu

İstanbul Park’ta dokuz yıl aradan sonra düzenlenecek olan bu ilk ulusal yarış hafta sonunda, birbirinden farklı motor sporları etkinlikleri ile dolu dolu bir program izleyicileri bekliyor. Formula 3 ve karting gösterilerinin yanı sıra, klasik otomobiller de nostalji rüzgarları estirecek. Ayrıca, pistin toprak etaplarında cumartesi ve pazar günü ralli testleri gerçekleştirilecek.

Yarış Programı ve Detaylar

Yarışlar her iki günde de saat 14:00 ile 18:00 arasında yapılacak. Sıralama turları ile başlayacak olan etkinlikler, kıyasıya rekabetin yaşanacağı yarışlarla devam edecek. TOSFED’in halkın erişimine açık olarak düzenlediği bu etkinlik, motor sporlarına ilgi duyan herkes için büyük bir fırsat sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi