Ankara'da akrabalar birbirine girdi; 2 ölü, 4 yaralı Ankara'da akrabalar birbirine girdi; 2 ölü, 4 yaralı

🇹🇷 Paramotorla eylem hazırlığındaki 4 terörist etkisiz hale getirildi! Kırmızı ve gri kategoride yer alan bu teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor! #TerörleMücadele #İçişleriBakanlığı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paramotor kullanarak eylem hazırlığında olan ve etkisiz hale getirilen 4 teröristin kimliklerinin tespit edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan parmak izi eşleşmesi ve DNA testleri sonucunda, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin kırmızı kategoride, üçünün ise gri kategoride yer aldığı belirlendi.

Kimlikler ve Eylemler Ortaya Çıktı

Bakan Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerini şu şekilde açıkladı: Kırmızı kategoride yer alan Serhat Patnos kod adlı Veysel Sevinç ve gri kategoride yer alan Hebat kod adlı Reşit Çevik, Barış Kartal ve Serhat Güzel. Bu teröristlerin, Şırnak’ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Ayrıca, bu teröristlerin daha önce 13 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 39 güvenlik görevlisi ve 6 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 22 eyleme katıldıkları tespit edildi. İçişleri Bakanlığı, bu operasyonun terörle mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin aralıksız sürdüğünü ve güvenlik güçlerinin her türlü tehdide karşı teyakkuzda olduğunu belirtti. “Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi