🚨 İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila bölgelerine yeni hava saldırıları düzenledi! Gerilim yükselmeye devam ediyor. #Lübnan #İsrail #HavaSaldırısı #Ortadoğu

Lübnan’ın güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila bölgeleri, İsrail ordusunun düzenlediği yeni hava saldırılarıyla hedef alındı. Bu saldırılar, Lübnan ile İsrail arasında haftalardır süren gerilimin devamı olarak gerçekleşti. Yerel basında yer alan haberlere göre, saldırılarda can kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Boris Fırtınası Kuzey İtalya’yı Vurdu: Bin Kişi Tahliye Edildi Boris Fırtınası Kuzey İtalya’yı Vurdu: Bin Kişi Tahliye Edildi

Çağrı Cihazı Patlamaları ve Gerilim

Gerilim, 17 Eylül’de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması ile başlamıştı. Bu patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 323 kişi yaralanmıştı. Ertesi gün telsizlerin patlatılması sonucu 25 kişi daha hayatını kaybetmişti. Lübnanlı yetkililer İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sınırda Tırmanan Çatışmalar

8 Ekim’den bu yana İsrail-Lübnan sınırında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusu, dün de Lübnan’ın güneyindeki bölgelere geniş çaplı hava saldırıları düzenlemişti. Bu saldırılar, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına yol açtı.

Lübnan ve İsrail Arasındaki Gerilim Büyüyor

Lübnan’daki patlamalar ve devam eden çatışmalar, İsrail ile Hizbullah arasındaki tarihi gerginliğin yeniden su yüzüne çıkmasına neden oldu. Lübnan’ın güneyinde devam eden bu çatışmaların bölgesel güvenlik açısından büyük bir tehdit oluşturduğu belirtiliyor.

Kaynak: aa