🐟 Sinop'ta balık bolluğu! Tezgahlar palamut, hamsi, çinekop ve istavritle dolu. Balık sezonu bereketle başladı! #Sinop #BalıkBolluğu #Palamut #Hamsi

Türkiye’nin önemli balıkçılık merkezlerinden Sinop’ta, av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılar bol miktarda palamut, hamsi, çinekop ve istavrit avlıyor. Tezgahları süsleyen balıklar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Palamudun tanesi 60 liradan, diğer balık türleri ise kilogramı 100 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Borsa güne yükselişle başladı Borsa güne yükselişle başladı

Sinop’ta Balık Sezonu Bereketi

Türkiye’nin önemli balıkçılık kentlerinden biri olan Sinop, av sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahlarında balık bolluğu yaşıyor. Büyük ve küçük ölçekli tekneleriyle denize açılan balıkçılar, başta palamut olmak üzere çinekop, hamsi, istavrit, barbunya ve kefal gibi birçok balık türünü avlıyor.

Tezgahlar Balıkla Dolup Taşıyor

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, av sezonunun iyi geçmesinden dolayı memnun olduklarını belirtti. "Bu sezon çok güzel avcılık yapılıyor. Tezgahlarımızda bolluk, bereket var. Palamut zaten çok bol avlanıyor. Şimdi diğer balık türleri de avlanmaya başladı. Bu durumdan hem biz hem de vatandaşlarımız çok memnun." dedi.

Fiyatlar ve Vatandaşın İlgisi

Sinop’taki balık tezgahlarında palamudun tanesi 60 liradan, diğer balık türleri ise kilogramı 100 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle avcılık artarken, bu durum tezgahlarda çeşitliliği de artırdı. Tezgahları süsleyen balıklar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kaynak: aa