İran, G7 ülkelerinin balistik füze iddialarını yalanladı. İranlı yetkililer, bu iddiaların İsrail baskısı sonucunda ortaya atıldığını savundu. #İran #G7 #BalistikFüze #Ukrayna

İran, G7 ülkeleri tarafından yapılan ve Ukrayna savaşında Rusya'ya balistik füze verdiği iddialarını kesin bir dille reddetti. İran Meclisi İdari Heyeti Sözcüsü Ali Rıza Selimi, Mehr Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bu iddiaların İsrail'in Avrupa üzerindeki baskılarının bir sonucu olarak ortaya atıldığını belirtti.

İtalya'da Şiddetli Yağışlar Sele Neden Oldu: Bir İtfaiye Şefi Hayatını Kaybetti İtalya'da Şiddetli Yağışlar Sele Neden Oldu: Bir İtfaiye Şefi Hayatını Kaybetti

İddiaların Detayları:

G7 ülkeleri (Almanya, ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada) tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran’ın Rusya’ya Ukrayna savaşında balistik füze sağladığı iddia edilmişti. İran ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve hiçbir ülkeye balistik füze vermediğini açıkladı.

İran'ın Tepkisi:

Ali Rıza Selimi, İran’ın bu tür silah transferleri yapmadığını ve gelecekte de yapmayacağını belirtti. Selimi, iddiaların İsrail'in Avrupa ülkelerine baskı yapması sonucu ortaya çıktığını iddia etti.

Kaynak: aa