Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen hava harekatında 24 terör hedefi imha edildi. #TSK #HavaHarekatı #TerörleMücadele

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bulunan Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerine yönelik geniş çaplı bir hava harekatı gerçekleştirdi. Hedef alınan bölgelerde terör örgütü PKK/KCK’ya ait olduğu tespit edilen mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 stratejik nokta imha edildi. Harekatın amacı, terör örgütü tarafından Irak kuzeyinden Türkiye’ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamaktı.

BM Meşru Müdafaa Hakkı Çerçevesinde Gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, harekatın Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51’inci maddesi uyarınca, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyon esnasında kullanılan mühimmatın büyük çoğunluğunun yerli ve milli üretim olduğu vurgulandı.

Hedefler Nokta Atışıyla İmha Edildi

PKK/KCK’ya ait olduğu değerlendirilen sorumlu düzeydeki teröristlerin bulunduğu mağara ve sığınaklar nokta atışıyla hedef alınarak imha edildi. Ayrıca çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. MSB açıklamasında, harekat sırasında masum sivillerin, tarihi ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

"Kararlılıkla Devam Edeceğiz"

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Bakanlık, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin güvenliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azimle mücadelesini sürdürecektir" ifadesine yer verdi.

Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü

Bu harekatla birlikte, bölgedeki terör unsurlarının Türkiye’ye yönelik tehdit oluşturma kapasitesinin önemli ölçüde azaltıldığı belirtildi.

Kaynak: aa