"GAMEON VALORANT Turnuvası Başlıyor: 400 Bin TL Ödül Havuzu ile Büyük Mücadeleye Hazır Olun!" "GAMEON VALORANT Turnuvası Başlıyor: 400 Bin TL Ödül Havuzu ile Büyük Mücadeleye Hazır Olun!"

Günümüzde hemen herkesin telefonunda yüklü olan instagram uygulaması günlük hayatın çekilip paylaşıldığı ve keyifli vaktin geçirildiği bir sosyal medya platformudur. Gençlerin günün büyük bir çoğunluğunu artık instagramda geçiriyor olması ve sadece gençlerden yanı sıra artık yetişkin ve yaşlı diyebileceğimiz kesimin bile vaktinin çoğunu instagramda geçiriyor olması onu popüler bir uygulama haline getirmiştir. Artık hemen herkesin bir instagram hesabının olmasının yanı sıra bazen instagram uygulaması hata veriyor ya da fotoğraf ve videoları açmama gibi sorunlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Kullanıcılar bu tür sorunlarla karşı karşıya kaldığında ne yapmalı? Neden güncellemek gerekiyor? Güncellenmezse neler olur? Gibi sorulara aşağıdaki yazıda cevap verilmeye çalışılmıştır. 

Neden Güncellemek Gerekir? 
   
Değişen dünya ve teknoloji ortamına uyum sağlayabilmek için değişmek gerekir. Bunun da en kolay yönü ilk önce telefonları güncel tutmakla sağlanabilir. Hemen herkesin güncel hayata dair bilgi aldığı instagram uygulaması da bunlardan sadece biri olarak sayılabilir. Güncellemek; internet ve değişen dünya düzenine ayak uydurmakta kolaylık sağlayabilir ve sevdiklerinizin fotoğraf ve videolarına kolaylıkla erişim sağlayabilme imkanını sizlere verir. 

Güncellenmediğinde Neler Olur? 

Telefon ve uygulamaları düzenli olarak güncellenmediğin de telefon ve sistem ayarlarında çalışmama veya uygulamalarda erişim sıkıntıları ile karşı karşıya kalınabilir. Aynı zamanda instagram hesapların da fotoğraf/video yükleyememe, mesajları göndermekte sıkıntı yaşama, arkadaş çevresinin  fotoğraf ve videolarını izleyememek gibi sorunlar yaşanabilir. Daha kötüsü olarak güncellenmediğin de artık uygulamalar hiç açılmaz ve telefonun yavaşlamasına bile neden olabilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için instagram uygulamasını güncellemek için neler yapılması gerektiği, yazının devamında aşamalı olarak anlatılmıştır. 

İnstagram Nasıl Güncellenir
 
Öncelikle instagram hesabını güncelleyebilmek için mevcut cihazın herhangi bir ağa bağlı olup olmadığından emin olmak gerekir çünkü güncelleme işlemi internete bağlı olduğu durumlarda gerçekleşme sağlar. 
   
Daha sonra mevcut cihazın ayarlar kısmındaki Play store/App store >Uygulamalarım kısmından cihazda yüklü olan uygulamaların en son ne zaman güncellendiklerini görebilir ve güncellenmemiş uygulamaları da bu şekilde güncelleme imkanı sağlanabilir. Uygulamalar arasından İnstagramı bulup güncelle seçeneği seçildiğinde instagram uygulaması güncellenmiş olacaktır. Güncelleme yapılmış olmasına rağmen hala sorun yaşanıyorsa  instagram uygulamasını silip tekrar yüklemek çözüm olabilir. 

Editör: Yasin Köz