Sakarya Hendek'teki makarna fabrikası patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Ekipler olay yerinde soğutma çalışmalarına devam ediyor. #HendekPatlaması #Sakarya

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından yangın kontrol altına alındı. Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde bulunan fabrikada dün yaşanan patlamanın ardından siloların yanındaki bölümde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Zaman zaman dumanların yükseldiği patlama bölgesinde ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik önlemleri ise fabrika çevresinde devam ediyor.

Mardin'de tekmeli yumruklu kavga Mardin'de tekmeli yumruklu kavga

Yaralılardan 16’sı Taburcu Edildi

Olayda yaralanan 30 kişiden 16’sının tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Yaralılar arasında bir çocuk ve üç itfaiye eri bulunuyordu. Hendek ve Akyazı ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelerde tedavi gören yaralıların durumu yakından takip ediliyor. Patlamada yaşamını yitiren kişinin 27 yaşındaki işçi Mesut Şimay olduğu belirlendi. Şimay’ın cenazesi, bugün öğle vakti Kuzuluk Orta Mahalle Yeşil Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Patlamanın Sebebi Araştırılıyor

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği anda fabrikada yoğun bir çalışma olduğu belirtiliyor. Patlamanın nedeni henüz netleşmiş değil, uzman ekipler olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan Açıklama

Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ile Hendek Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret etti. Özçevik, yaptığı açıklamada yaralılardan ikisinin entübe durumda olduğunu ve tüm yaralıların durumlarının yakından takip edildiğini belirtti.

Kaynak: aa