İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, çağrı cihazlarının patlatılmasından kısa süre sonra gerçekleşti. #Lübnan #İsrail #MecdelSilm

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde bulunan Mecdel Silm beldesine hava saldırısı düzenledi ve bu saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi, saldırının hemen ardından olayla ilgili bilgileri paylaştı.

Dikkat çeken bir detay, saldırının Lübnan'da Hizbullah’a ait çağrı cihazlarının patlaması sonrasında gerçekleşmiş olması. Ülkede meydana gelen bu patlamalar, biri çocuk olmak üzere toplamda 9 kişinin ölümüne, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2800 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıya dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bu olayların İsrail-Lübnan sınırındaki gerginlikleri daha da arttırdığı gözlemleniyor. Özellikle 8 Ekim 2023’ten bu yana bölgede devam eden çatışmaların dozu giderek yükseliyor.

İsrail ve Lübnan arasındaki tansiyon, son haftalarda tırmanışa geçmişken, her iki ülke de sınır bölgesindeki çatışmalardan dolayı ağır kayıplar veriyor. Bu gelişmelerin ardından gözler, bölgede olası bir barış sürecinin ne denli zorlu geçeceğine çevrildi.

İsrail Güçleri, 16 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü İsrail Güçleri, 16 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü

Kaynak: aa