Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi Dilara Altınorak Matracı, topladığı atık malzemelerle ünlü ressamların tablolarını yeniden yapıyor. Sanatçı, sürdürülebilirlik ve sıfır atık projelerine destek olmak amacıyla bu çalışmaları büyük bir tutkuyla gerçekleştiriyor.

Bakan Güler, Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ile görüştü Bakan Güler, Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ile görüştü

Atıklardan Sanata: Dilara Altınorak Matracı'nın İlham Kaynağı

Metal heykel sanatçısı ve mozaik ustası olan babası Mervan Altınorak’tan ilham alan Dilara Altınorak Matracı, Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü kazandı. Burada edindiği sanat bilgisi ve babasının etkisiyle asamblaj ve reprodüksiyon yöntemlerine merak saldı. Sanatçının çalışmaları, ünlü ressamların tablolarını atık malzemelerle yeniden canlandırmaya yönelik.


Atık Malzemelerle Ünlü Tablolar

Dilara Altınorak Matracı, sokaklardan ve hurdalıklardan topladığı plastik, şişe, poşet ve kapak gibi malzemeleri kullanarak "İnci Küpeli Kız", "Yıldızlı Geceler" ve "Çığlık" gibi ünlü tabloları yeniden yapıyor. Bu çalışmaları yaparken topladığı nesneleri yan yana getirip tabloya uygun bir şekilde boyuyor ve vernikleyerek parlaklık kazandırıyor. Her bir tabloyu tamamlamak yaklaşık bir ay sürüyor.


Sanat ve Sürdürülebilirlik Bir Arada

Matracı, sanatıyla birlikte sürdürülebilirlik ve sıfır atık projelerine de dikkat çekmeyi amaçlıyor. Atık malzemelerden sanata dönüşüm sağlayarak, estetik ve çevre bilincini bir arada sunuyor. Çalışmalarını büyük bir zevkle yaptığını belirten Matracı, "Amacım, hem güzel sanat eserleri yaratmak hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak" diyor.


Dilara Altınorak Matracı, atık malzemeleri kullanarak ünlü sanat eserlerini yeniden canlandırarak hem sanatı hem de çevre bilincini bir araya getiriyor. Onun bu yenilikçi yaklaşımı, sürdürülebilirliğe dikkat çekerken estetik ve yaratıcılığı da ön plana çıkarıyor.

Kaynak: dha