Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Dursun Hakkı Sofuoğlu, 65 yıl önce satın aldığı 1954 model kamyonetiyle hayatını sürdürüyor. Kamyonetini film çekimi için dahi satmayı reddeden Sofuoğlu, aracının bakımını ve onarımını bizzat yapıyor.

65 Yıllık Bağ: 1954 Model Willys Jeep Truck

Sürmene ilçesine bağlı Aksu Mahallesi'nde yaşayan Dursun Hakkı Sofuoğlu, araba sevgisini çocukluk yıllarından itibaren içinde taşıdığını belirtiyor. Şoförlük hayatına erken yaşlarda muavin olarak başlayan Sofuoğlu, 1959 yılında aldığı ehliyetle profesyonel şoförlük yapmaya başlamış. Meslek hayatı boyunca birçok kamyona sahip olan Sofuoğlu, en büyük bağlılığını ise 65 yıl önce aldığı 1954 model Willys Jeep Truck marka kamyonetiyle yaşıyor.


"Kamyonetimi Satmam, Bakımlarını Kendim Yaparım"

Sofuoğlu, Willys Jeep Truck kamyonetini araziye olan merakı nedeniyle satın aldığını ifade ediyor. Dağlara olan ilgisi ve kamyonetin araziye uygun olması onu bu araca daha da bağlamış. Kamyonetini satın almak isteyenler çok olsa da, Sofuoğlu aracı satmayı kesinlikle düşünmüyor. "Film çekmek için bile satın almak istediler, ama 'Satmam.' dedim." şeklinde konuşan Sofuoğlu, kamyonetinin bakımını ve onarımını kendisinin yaptığını ve üzerinde dizel motor montaj ettiğini belirtiyor.


Kamyonet İlgi Odağı Oluyor

Dursun Hakkı Sofuoğlu'nun kamyoneti, yaşadığı mahallede ve gittiği yerlerde büyük ilgi görüyor. Eski ve nadir bir model olması sebebiyle, kamyoneti görenler sık sık fotoğraf çekiyor. Sofuoğlu, "Bir yere gittiğimde fotoğrafını çekiyorlar. Vatandaşlar eski bir araba gördüklerinde tuhafına gidiyor." diyerek kamyonetin yarattığı merakı anlatıyor.


Vasiyet: Kamyoneti Mezarı Başında Olacak

Yaşına rağmen kamyonetiyle olan bağını koruyan Sofuoğlu, kamyonetiyle ilgili bir vasiyeti olduğunu da dile getiriyor. "Ben mezarda olacağım, o da üzerimde duracak," diyen Sofuoğlu, kamyonetinin gelecekte ne olacağını bilmediğini, ancak şimdilik onunla olan bağını koparmadığını söylüyor.


83 yaşındaki Dursun Hakkı Sofuoğlu, 1954 model kamyonetiyle kurduğu uzun süreli bağı sürdürmeye devam ediyor. Aracını satmayı reddeden Sofuoğlu, kamyonetinin bakımını ve onarımını kendi elleriyle yaparak, eski model aracını yaşatıyor.

Muş’ta Sıra Dışı Dostluk: 'Fulya' Adlı Kuzu Sahibinin Peşini Hiç Bırakmıyor Muş’ta Sıra Dışı Dostluk: 'Fulya' Adlı Kuzu Sahibinin Peşini Hiç Bırakmıyor

Kaynak: aa