TEKNOFEST Adana’da büyük ilgi görürken, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında "Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST, 7'nci yılında büyük ilgi görmeye devam ediyor. Festivalin son gününde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında "Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İş Birliği Protokolü" imzalandı. Protokol kapsamında gençlere yapay zeka eğitimi verilerek, teknolojiye ilgi duyan gençlere yeni fırsatlar sunulması amaçlanıyor.

BM: İsrail'in BM'ye yönelik engellemeleri can kaybına neden oluyor BM: İsrail'in BM'ye yönelik engellemeleri can kaybına neden oluyor

"Türkiye Yüzyılı, Dijital Yüzyıl Olacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, gençlerin dijital dönüşümün içinde yer almasının önemine dikkat çekti. Bakan Bak, "Gençlik merkezleri ve kamplarında yapay zeka eğitimi verilecek. 860 yurdumuzda 970 bine yakın öğrencimize bu alanda eğitim fırsatları sunacağız" dedi.

"Yapay Zeka ile Nitelikli İstihdam Artacak"

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan ise, yapay zeka alanında gençlere yönelik verilen eğitimlerin artırılacağını ve bu sayede nitelikli istihdamın hızla artacağını belirtti. Tancan, "182 yapay zeka öğrenci kulübüne üye 44 bin öğrenciye eğitimlerimizi çoğaltmayı hedefliyoruz" dedi.

Gençler Dijital Dönüşümün Merkezinde

Protokol kapsamında gençlerin dijital teknolojilere adaptasyonu artırılacak ve yapay zeka projeleri geliştirmelerine destek sağlanacak. Bu adım, Türkiye’nin dijital alandaki gücünü pekiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: dha