Ankara’da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1999 yılı mezunları, mezuniyetlerinin 25. yılında üniversitede düzenlenen özel bir buluşmada bir araya geldi. Etkinliğe yaklaşık 50 eski mezun katıldı. Beş yılda bir düzenlenen buluşmaya, o dönemde fakültede görev yapan akademisyenler de iştirak etti. Farklı hastanelerde görev yapan, bazıları ise emekli olan doktorlar, konferans salonunda eski üniversite fotoğraflarının ekrana yansıtılmasıyla nostalji dolu anlar yaşadı.

"Fakültemize Olan Özlem İçin Bir Araya Geliyoruz"

UMKE'nin eksi 8 derecede zorlu eğitimi UMKE'nin eksi 8 derecede zorlu eğitimi

Bilkent Şehir Hastanesi Nükleer Tıp Kliniği Direktörü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Elif Özdemir, bu tür buluşmaların fakültelerine olan özlemlerini gidermek için düzenlendiğini belirtti. Özdemir, yurt dışına giden hekimlere değinerek, "Burada hizmet etmekten mutluyum, bunu tercih ettim. Yurt dışına giden çok kıymetli arkadaşlarımız da var, onlar da oldukları yerlerde iyi pozisyonlarda," dedi.

"Türkiye'yi Seviyorum"

Emekli Prof. Dr. Ruhi Çakır ise Türkiye’ye olan bağlılığını dile getirerek, "Ben Türkiye sevdalısıyım. Türkiye'yi insanıyla, doğasıyla ve toprağıyla her yönüyle seviyorum. Ölünceye kadar biz buradayız," ifadelerini kullandı.

Mezunlar, birlikte anılarını tazeleyip geçmişe özlem dolu bir gün geçirdi.

Kaynak: dha