🔥 Galatasaray, erteleme maçında Gaziantep FK'yi 3-1 mağlup ederek Süper Lig'de 5'te 5 yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu! 💪 Barış Alper Yılmaz yine sahne aldı! #Galatasaray #GaziantepFK #Lider #SüperLig

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasındaki erteleme maçında Galatasaray, sahasında Gaziantep FK'yi 3-1 mağlup etti. Bu galibiyetle sarı-kırmızılılar sezona 5’te 5 yaparak başlamış oldu ve Süper Lig'in zirvesine yerleşti.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, sezona Süper Kupa’daki Beşiktaş mağlubiyeti ve UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys’a elenerek istediği gibi başlayamamıştı. Ancak Süper Lig'deki başarılı performansıyla dikkat çeken Galatasaray, üst üste aldığı galibiyetlerle moral buldu. Son olarak ertelenen üçüncü hafta maçında Gaziantep FK’yi 3-1 yenerek, liderliğe yükseldi.

Maçın erken dakikalarında Barış Alper Yılmaz’ın şık vuruşuyla öne geçen sarı-kırmızılı ekip, Yunus Akgün ve Michy Batshuayi’nin golleriyle farkı açtı. Gaziantep FK, 81. dakikada Furkan Soyalp’in orta sahadan attığı golle farkı 2'ye indirdi, ancak Galatasaray maçı rahat bir şekilde tamamlayarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası 2'inci  Eleme Turu programı Ziraat Türkiye Kupası 2'inci Eleme Turu programı

Bu galibiyetle Okan Buruk, Galatasaray tarihinde sezona 5’te 5 yaparak başlayan ikinci Türk teknik direktör oldu. 1998-1999 sezonunda Fatih Terim’in elde ettiği başarıyı yakalayan Buruk, takımıyla Süper Lig'de namağlup yoluna devam ediyor.

Barış Alper Yılmaz ise son 4 maçta da gol atarak formunun zirvesinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Yunus Akgün de 603 gün sonra Galatasaray formasıyla gol sevinci yaşadı. Michy Batshuayi ise sarı-kırmızılı formayla 4. golüne imza atarak takımına katkı sağlamaya devam ediyor.

Galatasaray, bu sonuçla birlikte Süper Lig’de 15 puana ulaştı ve liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-kırmızılı takım, sıradaki maçta Fenerbahçe ile sezonun ilk derbisine çıkacak.

Kaynak: aa