Filipinler'in kuzeydoğusunda etkili olan Trami Tropik Fırtınası, yoğun yağış, sel ve toprak kaymalarına yol açarak en az 85 kişinin ölümüne ve 5,7 milyon kişinin yerinden olmasına neden oldu. Binlerce ev ve altyapı zararı gören ülkede tahliye merkezlerine sığınan 92 bin aile bulunuyor.

Filipinler'in kuzeydoğusunda etkili olan Trami Tropik Fırtınası'nın neden olduğu sel ve toprak kaymaları, ülke genelinde büyük bir yıkıma yol açtı. Sivil Savunma Bürosu (OCD) tarafından yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 85’e ulaştığı bildirildi. Afet sonucu ölü ve yaralı sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Fransa’da İlk Atatürk Büstü Açıldı Fransa’da İlk Atatürk Büstü Açıldı

Tahliye Merkezlerine Sığınan Aileler

Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Kurulu (NDRRMC), toplamda 5,7 milyon kişinin yerinden olduğunu ve 92 bin ailenin tahliye merkezlerine sığındığını duyurdu. Trami Fırtınası, 27 binden fazla evin yanı sıra, 520 yol ve 84 köprüye de hasar verdi.

Tarım ve Altyapıya Büyük Zarar

Yetkililer, fırtınanın tarım alanlarında ve altyapıda ciddi kayıplara yol açtığını belirtiyor. Etkilenen bölgelere yönelik destek çalışmaları sürerken, yetkililer bölge halkına dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: aa