Casusluk ile ilgili düzenlemenin yer aldığı kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda Casusluk ile ilgili düzenlemenin yer aldığı kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda

🌍 Dışişleri Bakanı Fidan: "Netanyahu'nun kökten dinci hükümeti, bölgeyi ateşe sürüklüyor. Gazze'de yaşananlar uluslararası arenada soykırım olarak tanınıyor."

Bakan Fidan: "Netanyahu’nun Hükümeti Bölgeyi Topyekun Savaşa Sürüklüyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, SETA’nın düzenlediği "Türkiye Yüzyılı’nda Türk Dış Politikası" programında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Fidan, bu saldırıların uluslararası çevrelerde artık bir "soykırım" olarak değerlendirildiğini söyledi.

"Netanyahu Hükümeti Bölgeyi Ateşe Sürüklüyor"

Bakan Fidan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kökten dinci hükümetinin, Gazze’yi hedef alarak bölgedeki savaş dinamiklerini körüklediğini ifade etti. İsrail’in Gazze’yi yok etme hamlesini eleştiren Fidan, “Netanyahu'nun fundamentalist hükümeti olduğu sürece, bölgeyi ateşe götürecekler. Topyekun bir savaş hamlesi içinde olacaklar" dedi.

"Soykırım Gerçekliği ile Karşı Karşıyayız"

Fidan, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de başlattığı askeri harekatın, uluslararası çevrelerde "soykırım" olarak tanınma noktasına geldiğini belirtti. Bu durumu bir eleştiri konusu olmaktan öte, gerçekliğin kendisi olarak tanımlayan Fidan, “İnsanlık vicdanının dayanamadığı bir soykırımla karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

"İki Devletli Çözüm Şart"

Bakan Fidan, bölgedeki halkları yok etmenin imkansız olduğunu vurgulayarak, iki devletli çözümün kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu çözüm için elinden geleni yaptığını ifade eden Fidan, "İsrailliler ve Filistinliler için kalıcı barışın yolu iki devletli çözümdür" dedi.

Kaynak: dha