🔋 ABD, batarya üretimi için 3 milyar dolarlık destek sağlıyor! 12 bin kişiye yeni iş fırsatları yaratacak bu projeler, temiz enerji dönüşümüne büyük katkı sağlayacak. 🌍⚡

ABD’den Batarya Üretimine 3 Milyar Dolarlık Destek

ABD Enerji Bakanlığı, gelişmiş batarya üretiminde yeni bir döneme adım atarak ülkedeki batarya üretimini desteklemek için 3 milyar dolarlık bütçe ayırdığını açıkladı. Ülke çapında 14 eyalette 25 proje seçilerek bu önemli destekten yararlanacak.

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

12 Bin Kişilik İstihdam Bekleniyor

Seçilen projeler kapsamında batarya üretimi, işlenmiş kritik minerallerin temini, batarya bileşenlerinin üretimi ve geri dönüşümü için yeni yerel tesisler kurulacak. Bu projelerle birlikte 12 bin kişilik yeni istihdam fırsatları yaratılması hedefleniyor.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, açıklamasında bu adımın, ülkenin enerji güvenliğini güçlendirirken temiz enerji dönüşümüne önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Toplamda 16 Milyar Dolarlık Yatırım

Bu projelerin yanı sıra pil üretimi ve geri dönüşümü için toplamda 16 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor. ABD, bu hamlelerle küresel pil üretiminde lider olmayı ve yüksek ücretli işler yaratmayı amaçlıyor.

Kaynak: aa