Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 35 şüpheliden 19'u tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada, örgütün Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri tespit edilmişti. Bu kapsamda, FETÖ'nün "emniyet mahrem yapılanması" içerisinde görev yaptıkları belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 35 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

15 Şüpheli İtirafçı Oldu

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, örgütle bağlantısı bulunan kişileri teşhis etmeye yönelik itiraflarda bulundu. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılardan 19'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 16 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne'de TIR'da 12 Kilo Kokain Ele Geçirildi: Sürücü Tutuklandı Edirne'de TIR'da 12 Kilo Kokain Ele Geçirildi: Sürücü Tutuklandı

Soruşturma Süreci

Soruşturma, FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğü içinde örgütsel bağlılıkla eleman kazanma ve kodlama faaliyetlerine yönelik yapılan tespitler üzerine başlatılmıştı. Gözaltına alınanlar arasında, "mahrem imam" olarak görevlendirilen ve halen kamu kurumlarında aktif olarak görev yapan 6 kamu personeli de bulunuyordu.

Kaynak: aa