Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkez binasında düzenlediği 'İl Başkanları Toplantısı' öncesinde Türkiye'nin mevcut ekonomik ve dış politika sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Erbakan, erken seçim talebini yineleyerek Türkiye'nin mevcut iktidarla sorunları çözemeyeceğine inandığını ifade etti. Erbakan, erken seçim çağrısını "2026 yılı ilkbaharında veya 2025 yılı sonbaharında bir erken seçimin Türkiye için hayırlı olacağını düşünüyoruz" sözleriyle dile getirdi.

Ekonomik Sıkıntılara Çözüm Olarak Erken Seçim

Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak

Erbakan, Türkiye'deki ekonomik sorunların çözümünün yönetim değişikliği olduğunu savunarak, mevcut iktidarın artık halkın beklentilerini karşılayamadığını vurguladı. Erbakan, kamunun borcunun ve vatandaşın bankalara olan borçlarının hızla arttığını belirterek, Türkiye'nin dış ticaret açığının da ciddi seviyelere ulaştığını söyledi. Erbakan, ekonomik kalkınmanın ancak üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir modelle mümkün olduğunu ve borç-faiz ekonomisinin artık sürdürülemez olduğunu savundu.

"Milli Görüş İktidarı Şart"

Erbakan, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılardan kurtulması ve adil bir ekonomik sistemin tesisi için milli görüş iktidarının gerekliliğini vurguladı. Yeniden Refah Partisi iktidarında kamuda israfın önleneceğini ve imtiyazlı holdinglere aktarılan kaynakların kesileceğini belirten Erbakan, milli kaynak paketleri ile bütçeyi dengeleme sözü verdi. Ayrıca, yüksek teknoloji üretimine ve ihracata dayalı kalkınma hamleleriyle Türkiye’nin ekonomik buhrandan çıkarılacağını ifade etti.

İsrail Tehdidine Karşı Uyarı

Fatih Erbakan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Lübnan'a yönelik operasyonlarına değinerek, "Büyük İsrail Arz-ı Mevud projesi asıl olarak hedefinde Türkiye olan bir projedir" dedi. Erbakan, İsrail'in bölgedeki genişleme politikalarının Türkiye ve İslam dünyasına yönelik bir tehdit olduğunu belirterek, milli görüş iktidarının bu tehditlere karşı Türkiye'yi koruyabileceğini savundu.

İdam Cezasının Gündeme Alınması Çağrısı

Son dönemde yaşanan cinayet vakalarına dikkat çeken Erbakan, Türkiye'deki ceza infaz sisteminin reforme edilmesi gerektiğini belirtti. Erbakan, Narin Güran cinayeti gibi olayların tekrarlanmaması için idam cezasının yeniden gündeme alınması gerektiğini söyledi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Kaynak: dha