Mardin’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ödül töreninde yaklaşık 30 sporcu, spor adamı ve kuruluş ödüllerini alacak. Ödül töreninde Türkiye’den dört isim de ödül alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenecek Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ödül töreni, Mardin’de gerçekleştirilecek. Tarihi Kasımiye Medresesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Mardin'in Fair Play kavramıyla anılmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta heyecanı yarın başlayacak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta heyecanı yarın başlayacak

Türkiye’den Dört İsim Ödül Alacak
Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz, ödül töreninin Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Bu yıl Türkiye’den dört ismin ödül alacağını açıklayan Yılmaz, “Ödüller, spor camiasının saygın isimlerine veriliyor. Türkiye’nin yakından tanıdığı isimler arasında Orhan Ayhan ve Avni Küpeli de ödül alacaklar” dedi.

Mardin ve Fair Play
Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Sevim Güllü, Fair Play’in hoşgörü, saygı ve sportmenlik gibi değerleri içerdiğini ve Mardin’in bu değerlerle örtüştüğünü vurguladı. Mardin’de düzenlenen bu ödül töreninin, şehrin tarihi ve kültürel zenginliğiyle birleştiğinde Fair Play ruhunun tam anlamını bulduğunu belirtti.

Kaynak: dha