Ünlü tekstil sanatçısı Fırat Neziroğlu, Eylül Aşkın’ın programında sanat yolculuğunu ve yeni projelerini paylaştı.

Elif Buse Doğan’dan Yeni Şarkı: "Aşk Güzel Şey Sanmışım" Elif Buse Doğan’dan Yeni Şarkı: "Aşk Güzel Şey Sanmışım"

Türkiye Haber Portalı’nın YouTube kanalında yayınlanan "Eylül Aşkın İle" programının bu haftaki konuğu, ünlü tekstil ve dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu oldu. Neziroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki yeni atölyesinde Eylül Aşkın’ı ağırlayarak sanat serüvenini ve gelecek projelerini paylaştı.

Sanat ve Hayat Üzerine Samimi Açıklamalar

Bahçeşehir Üniversitesi’nde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün kurucu üyesi ve koordinatörü olan Fırat Neziroğlu, yurt içi ve yurt dışındaki başarılarıyla tanınıyor. Neziroğlu, programda kariyerinin başında eğitmeni olan Sunandan Özay Demirkan’a asistanlık yapmasının kariyerinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Sanatın insan ve hayatla iç içe olduğunu vurgulayan Neziroğlu, “Sanat demek hayat demek, hayat demek insan demek. İnsanlarla bir arada olmadan, sanatın derinliğini kavramak mümkün değil,” dedi.

Yeni Defile ve İlham Kaynakları

Yakın zamanda bir defile hazırlığında olduğunu açıklayan Neziroğlu, Anadolu Tekstil Ağı'nın haritasını içeren bir defile yapacağını ve bu defilede özel noktalar üzerinden tekstil ürünlerinin tanıtılacağını belirtti. Ayrıca, sokak hayvanlarından ilham aldığı tasarımlarını Contemporary İstanbul’da sergileyeceğini duyurdu.

Başarı Dolu Kariyer

Fırat Neziroğlu, dünyaca ünlü kraliyet aileleri için yaptığı tasarımlarla uluslararası alanda büyük ilgi gördü. Özellikle Kraliçe Elizabeth ve diğer kraliyet aileleri için hazırladığı dokuma tasarımlarıyla tanınan sanatçı, Türk tekstil sanatının dünya sahnesindeki önemli temsilcilerinden biri haline geldi.

Editör: Yasin Köz