Erzurum'daki Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nda bugüne kadar 6 bin 268 araç ve 201 bin 285 hayvan kontrol edildi.

Erzurum'da hayvan hastalıklarıyla mücadele amacıyla kurulan ve Türkiye'de ilk olan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu, faaliyete başladığı 19 Eylül 2022'den bu yana 6 bin 268 araç ve 201 bin 285 hayvanın kontrolünü gerçekleştirdi. Vali Mustafa Çiftçi, merkezde incelemelerde bulundu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger’den istasyonun faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 20 Filistinli öldü İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 20 Filistinli öldü

Hayvan Hastalıklarına Karşı Etkin Mücadele

Erzurum-Erzincan kara yolu üzerindeki Çiğdemli Mahallesi mevkisinde bulunan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu, hayvan hareketlerini kontrol altında tutarak hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla 7/24 hizmet veriyor. İstasyon, hayvan hastalıklarına yerinde müdahale ederek kontrolsüz hayvan taşımacılığının önüne geçiyor.

İstasyonun Faaliyetleri

İstasyonun faaliyetlerine dair bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, bugüne kadar 6 bin 268 araç ve 201 bin 285 hayvanın kontrol edildiğini belirtti. Kontrolsüz hayvan hareketlerinin engellenmesi, bölgedeki hayvan sağlığı ve tarım sektörünün korunması açısından kritik bir rol oynayan istasyon, hayvan hastalıklarının yayılmasını engellemede etkin bir işlev görüyor.

İncelemelerde Kimler Bulundu?

Vali Mustafa Çiftçi’ye incelemeler sırasında Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Göktan Tanyıldızı eşlik etti. Yetkililer, kontrol merkezinin hayvan sağlığı açısından önemli katkılar sunduğunu vurguladılar.

Kaynak: aa