Kesinleşmiş 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu bulunan mükelleflerin listesi vergi dairelerince bugün itibarıyla açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin listesini bugün itibarıyla vergi dairelerinde açıklayacak. Vergi borcu olanlar, 30 Eylül 2023'e kadar ödenmemiş borçlar ve 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşen vergi cezaları dikkate alınarak listelenecek.

Vergi Borçlularının Listesi Yayınlanıyor

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, her bir vergi dairesine 5 milyon lira veya daha fazla borcu olan mükelleflerin isimleri, 15-31 Ekim tarihleri arasında vergi dairelerinin ilan panolarına asılacak. Ayrıca, 1-15 Kasım tarihlerinde Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu listeyi internet sitesinde de paylaşacak.

Kapsam Dışında Kalanlar

Belirli mükellefler, bu açıklama kapsamı dışında tutulacak. Büyükşehir belediyelerine veya belediyelere bağlı kuruluşlara borcu olanlar ve bazı yeniden yapılandırma süreçleri devam edenler listeye dahil edilmeyecek. Ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen belirli illerdeki mükellefler de bu liste kapsamı dışında tutulacak.

Depremden Etkilenen Bölgeler ve Muafiyet

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır gibi illerde vergi mükellefi olanların borçları açıklama listesine alınmayacak. Deprem bölgesinde olan mükellefler, mücbir sebep kapsamında muaf tutulacak.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Kaynak: aa