İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz Mükemmeliyet Ödül Töreni, spor ve sanat dünyasından tanınmış isimleri bir araya getirdi. Hakan Çalhanoğlu, Ciro Immobile, Gianfranco Zola ve Mehmet Akif Üstündağ gibi isimler ödül alırken, törende barışa, dostluğa ve spora katkı sağlayan isimler onurlandırıldı.

Töreni”ne ev sahipliği yaptı. Venedik Meydanı’ndaki tarihi Valentini Sarayı’nda düzenlenen törende, spor ve sanat dünyasının önemli isimleri ödüllendirildi. İtalya merkezli Akdeniz Gazeteciler Derneği’nin prestij projelerinden biri olan bu ödül töreni, İtalya Spor Yazarları Derneği (USSI) ve Avrupa Spor Yazarları Derneği’nin (AIPS) iş birliğinde gerçekleştirildi.

Çaykur Rizespor deplasmanda galip Çaykur Rizespor deplasmanda galip

Ödül Sahipleri Arasında Önemli İsimler
Başarılı kariyerleriyle öne çıkan ve spor, sanat, kültür gibi alanlarda uluslararası çapta fark yaratan isimler “Mükemmeliyet Ödülü”ne layık görüldü. Bu yılki ödül sahipleri arasında Inter’de forma giyen Türk Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Gianfranco Zola, Beşiktaş’a transfer olan Ciro Immobile, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Danielle Santarelli gibi ünlü isimler yer aldı.

Türk Sporunun Gururları
Törene katılamayan Ciro Immobile’nin ödülünü Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel teslim aldı. Ayrıca Yücel, İtalya’nın efsanevi futbolcusu Gianfranco Zola’ya Beşiktaş forması hediye etti. Türk sporundan Mehmet Akif Üstündağ, Danielle Santarelli ve Hakan Çalhanoğlu’nun ödüllendirilmesi, Türkiye'nin spor alanındaki uluslararası başarılarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Sanat ve Kültür de Unutulmadı
Spor dünyasının yanı sıra kültür ve sanat alanında da ödüller sahiplerini buldu. Ünlü İspanyol Ressam Esteban Villalta Marzi, Cezayirli Ressam Karima Laraba ve İtalyan aktör Pino Insegno törende ödül alan sanatçılar arasında yer aldı.

Kaynak: dha