Ezber Bozan Tasarım Yarışması başvuruları için son tarih yaklaşıyor! Genç ve profesyonel tasarımcılar, 19 Ağustos'a kadar başvurunuzu yapın ve büyük ödülleri kazanın!

Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen Ezber Bozan Tasarım Yarışması'na başvurular için son tarih 19 Ağustos 2024 olarak belirlendi. Mobilya sektöründe genç tasarımcıların yaratıcılığını ortaya çıkarmak ve markalaşmış Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışma, büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, yarışmanın ilk yılından bu yana büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Ezber Bozan Tasarım Yarışmamız, mobilya sektöründe çevresel ve kullanıcı dostu çözümlerle inovatif ürünler ortaya çıkarılması hedefiyle bu yıl 'MOBİLYAŞAM' temasıyla gerçekleştirilecek. Bu yarışmalar, mobilya sektörünün tasarımcılarla işbirliğine ve önemli bir network oluşturulmasına olanak sağlıyor. Yarışmamıza katılan ve sonrasında istihdam edilen birçok tasarımcı oldu. Dünyanın en ünlü markalarının değerli tasarımcıları jürimizde yer alıyor. Mobilya ihracatında dünyada ilk 5 ülke hedefimizi gerçekleştirmek için katma değeri yüksek, özgün mobilya tasarımlarının ve üretiminin artması gerekiyor. Bu hedefin en önemli mihenk taşı yetenekli tasarımcılarımızdır. Sektörümüz, tasarımla istikrarlı yükselişini sürdürüyor." dedi.

4. Ezber Bozan Tasarım Yarışması Teması: MOBİLYAŞAM

Bu yılın teması olan "MOBİLYAŞAM" ile; bireylerin değişen yaşam alanlarına ve farklı kullanım ihtiyaçlarına sorunsuz bir şekilde entegre olabilen, mobilite içeren, kolayca taşınabilir ve değiştirilebilir mobilya tasarımları ön plana çıkıyor.

"Hatay’ı Yeniden İmar Ederken Huzur ve Güvenliğimizden Taviz Vermiyoruz" "Hatay’ı Yeniden İmar Ederken Huzur ve Güvenliğimizden Taviz Vermiyoruz"

Katılımcı Kategorileri:

  1. Öğrenci Kategorisi
  2. Profesyonel Yarışmacı Kategorisi

Ödüller:

Para Ödülleri:

  • Öğrenci Kategorisi:
    • Birinci: 80.000 TL
    • İkinci: 60.000 TL
    • Üçüncü: 40.000 TL
  • Profesyonel Kategorisi:
    • Birinci: 125.000 TL
    • İkinci: 100.000 TL
    • Üçüncü: 75.000 TL

Diğer Ödüller:

  1. Yurtdışı Fuar Katılımı
  2. Yurtdışı Eğitim Bursu
  3. Üniversite Özel Ödülü

Yarışmaya başvurmak isteyenler, başvurularını 19 Ağustos 2024 tarihine kadar yapabilirler. Detaylı bilgi ve başvuru için ilgili web sitesini ziyaret edebilir veya Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ile iletişime geçebilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın ve tasarımlarınızı dünyaya tanıtın!

Kaynak: Haber Merkezi