Esenyurt'ta bir restorana silahlı saldırı düzenleyen motosikletli 2 şüpheli ve bağlantılı oldukları çete yakalandı. 7 kişi gözaltında. #Esenyurt #Gözaltı #PolisOperasyonu

İstanbul Esenyurt'ta 12 Eylül Perşembe günü gece saatlerinde, Piri Reis Mahallesi'nde zırhlı polis aracının hemen yanından bir restorana ateş açan motosikletli iki şüpheli olay yerinden hızla kaçtı. Ters yöne girerek izlerini kaybettiren saldırganlar, bölgede görevli Terörle Mücadele ekiplerine aldırış etmeden kaçtı. Saldırı anı çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Olayın ardından harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilere ulaştı. Şüphelilerin olayda plakasız bir motosiklet kullandıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonla motosikletli saldırganların da aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekipleri, yakalanan şüphelilerle birlikte, hayalet silah olarak bilinen 3 Glock marka tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirdi. Şüphelilerin, restoranla aralarında bir husumet olduğu gerekçesiyle bu saldırıyı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 50 gözaltı Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 50 gözaltı

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 7 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: dha