Son Görüntüler Cinayet Dosyasını Aydınlatıyor Son Görüntüler Cinayet Dosyasını Aydınlatıyor

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz olarak madde bağımlılarına ulaştırıldığı bilgisi üzerine 28 Mayıs'ta başlatılan soruşturma çerçevesinde önemli bir uyuşturucu şebekesi çökertildi. İlk aşamada 6 şüpheli yakalanarak tutuklanırken, devam eden operasyonlarla tutuklu sayısı 17’ye yükseldi.

Tutuklamalar Soruşturmanın Derinleştirilmesiyle Arttı

Başlangıçtaki operasyonun ardından, soruşturmanın derinleştirilmesiyle Elazığ’da görevli özel bir hastanede çalışan 1 doktor, 1 eczacı, 3 eczane çalışanı ve diğer arananlarla birlikte toplam 34 şüpheli tespit edildi. 40 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 32 kişi gözaltına alınırken, 16’sı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı; 1’i doktor 11 kişi tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Firarda olan 2 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Vali Hatipoğlu: “17 Tutuklu ile Operasyon Başarıyla Gerçekleşti”

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, operasyon hakkında yaptığı açıklamada, “Jandarma KOM ekiplerimizce 28 Mayıs’ta başlatılan bu soruşturma kapsamında, uyuşturucu bağımlılarına usulsüz ilaç sağlayan, aralarında doktor, eczacı ve eczane çalışanlarının da bulunduğu 34 şüpheli tespit edilmiş ve 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. 32 şüpheliden 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi; toplamda tutuklu sayısı 17’ye ulaştı” dedi.

Halkın Güvenliği İçin Kararlı Adımlar

Vali Hatipoğlu, operasyonların devam edeceğini belirterek, “Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın huzurunu korumak için görevini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir” ifadelerini kullandı. Bu operasyon, Elazığ’da uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım olarak kayda geçti.

Kaynak: dha