İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Savur kırsalında düzenlenen "GÜRZ-21" operasyonunda, gri kategoride aranan PKK/KCK'lı Zafer (Kod adıyla) Özcan Günay'ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son Görüntüler Cinayet Dosyasını Aydınlatıyor Son Görüntüler Cinayet Dosyasını Aydınlatıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Savur kırsalında gri kategoride aranan PKK/KCK mensubu Zafer (Kod adlı) Özcan Günay isimli teröristin güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Mardin’de Jandarma ve Emniyet birimlerinin istihbari destekle gerçekleştirdiği “GÜRZ-21” operasyonu sayesinde teröristin silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya'dan Güvenlik Güçlerine Tebrik

Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla yürüten Jandarma ve Emniyet ekiplerini tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle,” ifadelerini kullandı. Terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurgulayan Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız" dedi.

GÜRZ-21 Operasyonu Başarıyla Tamamlandı

Mardin kırsalında yoğun istihbarat çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen GÜRZ-21 operasyonu, PKK/KCK’ya karşı yürütülen mücadelede bir önemli başarıya daha imza attı. Operasyon, terörle mücadelede kapsamlı ve istikrarlı adımlar atıldığını bir kez daha ortaya koyarken, yerel halkın güvenliğini artırmayı hedefleyen bu tür operasyonların devam edeceği belirtildi.

Kaynak: dha