Ankara'da Baba-Oğul Aynı Hastanede Çalışmaya Başladı Ankara'da Baba-Oğul Aynı Hastanede Çalışmaya Başladı

Elektronik sigara, daha az zararlı olduğu iddiasına rağmen kalp krizi ve felç riskini artırıyor! Dr. Orkan Karaca'nın uyarıları bu konuda dikkat çekiyor. #Sağlık #ElektronikSigara

Genus Pharma Medikal Direktörü Uzman Dr. Orkan Karaca, sigara kullanımının başta kalp hastalıkları, hipertansiyon, inme, akciğer hastalıkları ve kanser gibi birçok önlenebilir hastalığın temel nedeni olduğunu belirtti. Karaca, elektronik sigaraların, sigaraya göre daha az zararlı bir alternatif olarak pazarlanmasına rağmen ciddi sağlık riskleri taşıdığını vurguladı.

Elektronik sigaraların, hem büyük hem de küçük tansiyonu artırarak ana damarlarda sertleşmeye yol açtığını belirten Dr. Karaca, bu ürünlerin sigara bırakma yöntemi olarak kullanılmasının tehlikeli olduğunu söyledi. Elektronik sigara kullanımının kalp atım dengesini bozarak, kalp ve damar sisteminin iş yükünü ve stresini artırdığını, damarların içini döşeyen dokuda fonksiyon bozukluklarına yol açarak ölüm riskini yükselttiğini ifade etti.

Ayrıca, elektronik sigara kullanıcılarında ve hem elektronik sigara hem de normal sigara kullananlarda kalp krizi riskinin kullanmayanlara göre daha yüksek olduğunu belirten Karaca, bu ürünlerin damar içi pıhtılaşmaya eğilimi artırarak kalp krizi ve felç riskini tetiklediğini kaydetti.

Sonuç olarak, Dr. Orkan Karaca, elektronik sigaranın da bir tütün ürünü olduğunu ve sağlık üzerinde ciddi olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Tütün kullanımının neden olduğu hastalıkları azaltmak için sigaraya başlama oranlarının düşürülmesi ve sigara bırakma girişimlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi