Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çiftçi Bilgi Sistemi ile çiftçilere tam destek sunuyor! Akıllı şehircilik projeleriyle tarıma güçlü bir soluk getiriliyor. #TarımDesteği #AkıllıŞehir

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirdiği örnek projelerle dikkat çekiyor. Sürdürülebilir ve etkin tarımsal faaliyetler için ‘akıllı şehircilik’ kapsamında geliştirilen Çiftçi Bilgi Sistemi, Kayserili çiftçilere tam destek sunmayı amaçlıyor.

Çiftçi Bilgi Sistemi, Kayseri’de faaliyet gösteren tüm çiftçilerin ve tarım arazilerinin sisteme kaydedilmesini, toprak analizleriyle uygun ekim alanlarının belirlenmesini ve çiftçilere tohum, gübre, ilaç, mazot, makine ve ekipman desteği sağlanmasını hedefliyor. Hasat ve satış aşamalarında da çiftçilere destek sunacak olan proje, Kayseri tarımına yeni bir soluk getirecek.

Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

Bugüne kadar birçok alanda tarım ve hayvancılığa önemli katkılar sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çiftçi Bilgi Sistemi ile hem kent hem de ülke ekonomisine daha güçlü bir destek sağlamayı planlıyor. Başkan Büyükkılıç’ın vizyonu ile Kayseri, tarımda örnek bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor.

Kaynak: Haber Merkezi