KOAH Sıklığı Artıyor: Erken Teşhis ve Aşılama Hayati Önem Taşıyor KOAH Sıklığı Artıyor: Erken Teşhis ve Aşılama Hayati Önem Taşıyor

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, diş estetiği yerine düzenli fırçalama ve bakımın önemini vurguladı. Diş sağlığı için genetik ve çevresel faktörlerin etkisine değinen Ulucan, diş hijyenine daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Diş Estetiği Yerine Düzenli Bakım Önerisi

Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Diş Hekimliği Ulusal Öğrenci Sempozyumu'nda konuşan Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, diş sağlığının önemine dikkat çekti. Dişlere estetik müdahaleler yerine, düzenli diş fırçalama ve bakım yapılmasının daha doğru olduğunu belirten Ulucan, diş beyazlatma ve diş taşı temizliği gibi işlemlerin uzman ellerde yapılması gerektiğini vurguladı.

"Doğal Olan Her Zaman En İyisidir"

Diş bakımının kişisel sağlık açısından önemli olduğuna işaret eden Ulucan, "En iyisi, dişlere düzenli bakım yaparak doğal hallerini korumaktır. Dişlerin sağlıklı kalması için hijyen şartlarına dikkat edilmeli, gereksiz estetik müdahalelerden kaçınılmalıdır" dedi. Birey bazında biyolojik ve genetik faktörlerin diş sağlığını etkilediğini ancak genel olarak Türk popülasyonunun diş yapısının sağlam olduğunu belirtti.

"Türklerin Diş Yapısı Genetik Olarak Sağlam"

Ulucan, Türk toplumunda genetik yatkınlık sebebiyle diş çürüklerinin yaygın olmadığını ifade ederek, diş çürümelerinin daha çok çevresel faktörler ve hijyen eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. "Diş hijyenine yeterince dikkat etmememiz en büyük problem. Ancak genetik açıdan diş yapımız sağlam" şeklinde konuştu.

Koruyucu Diş Hekimliği Gelişiyor

Türkiye'nin koruyucu diş hekimliği alanında iyi bir konumda olduğunu söyleyen Ulucan, protez kullanımının yaygın olduğunu ancak yeni tedavi yöntemleri ile bunun azalacağını belirtti.

Sempozyum, yarın sona erecek.

Kaynak: aa