Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları’nın İstanbul etabında, 9 ülkeden 750 sporcu kıyasıya mücadele etti. Final, 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda yapılacak ve Cumhuriyet Kupası’nın sahibi belirlenecek.

Lider Galatasaray, derbide yarın Beşiktaş'ı konuk edecek Lider Galatasaray, derbide yarın Beşiktaş'ı konuk edecek

İstanbul Etabı Coşkuyla Başladı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Yat Yarışları'nın İstanbul etabı, dün Fişekhane’de başladı. 9 farklı ülkeden 750 sporcu, İstanbul’un ünlü Caddebostan-Adalar parkurunda mücadele etti.

Farklı Kategorilerde Kıyasıya Mücadele

DHL Express Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleşen yarışlarda, IRC 0-1-2 kategorilerinde Enka Cheese birinci olurken, IRC 3-4 kategorilerinde Jerapi, Gezgin kategorisinde TUSAŞ-Hedef Yelken, Sporboat kategorisinde ise MAYK-MYSK GELNER ekibi birinciliği elde etti.

Cumhuriyet Kupası İçin Büyük Final İstanbul Boğazı’nda

Yarışların büyük finali 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda yapılacak. Etkinlik, Fenerbahçe’den Cumhuriyet korteji ile başlayacak ve Dolmabahçe’de Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşuyla devam edecek. Finalin sonunda en iyi dereceyi alan ekip, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanacak. Yarışlar, 29 Ekim’de Fişekhane’de düzenlenecek görkemli bir ödül töreniyle sona erecek.

İstanbul Boğazı, Cumhuriyet Bayramı’nda yat yarışlarının görsel şöleniyle renklenecek, tüm İstanbullulara unutulmaz bir an yaşatacak.

Kaynak: dha