Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "ATMACA füzesi ile gurur duyuyoruz. Savunma sanayinde başarılarımızla hedefimiz 7 milyar dolarlık ihracat."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ROKETSAN tarafından geliştirilen ve en uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirerek hedefi tam isabetle vuran ATMACA seyir füzesi hakkında gurur verici açıklamalarda bulundu. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliği ile milli ve yerli savunma sanayinde her geçen gün yeni başarılar elde ettiklerini belirtti.

Yılmaz, paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü desteği ile savunma sanayinde büyük adımlar atıyoruz. Eskiden paramızla dahi alamadığımız ürünleri şimdi ihraç eder hale geldik. Geçen yıl 5,5 milyar dolarlık savunma sanayi ihracatına ulaştık, bu yılki hedefimiz 7 milyar dolar" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ATMACA füzesinin, Türkiye'nin savunma sanayinde katma değeri yüksek üretim ve ihracatla hem güvenliğine hem de ekonomik refahına katkı sunduğunu vurguladı. Savunma Sanayi Başkanlığı ve ROKETSAN başta olmak üzere, savunma sanayinde çalışan tüm ekiplere teşekkür eden Yılmaz, "Çelik Kubbe" projesinin adım adım hayata geçirildiğini ve Türkiye'nin daha güvenli ve tam bağımsız bir ülke olma vizyonuna katkı sağladıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi