TMO, 2024 fındık alım kampanyasına başladı! Üreticiler, randevularını alıp ürünlerini teslim edebilir. Ürün bedelleri 45 gün içinde hesaplara yatacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık piyasasında istikrar sağlamak ve üreticilerin pazarlama sorunlarını çözmek amacıyla, 2 Ağustos'ta açıklanan yeni alım fiyatlarıyla bugün itibariyle fındık alımlarına başladı. TMO’nun belirlediği fiyatlar, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için 132,00 TL/Kg, Levant kalite kabuklu fındık için 130,00 TL/Kg ve Sivri kalite kabuklu fındık için 125,00 TL/Kg olarak belirlendi. Yüksek randımanlı fındıklar için ise yüzde 2 oranında (2,60 TL/Kg) randıman farkı uygulanacak.

TMO, fındık alımlarını 14 noktada başlatarak, hasat durumuna göre bu sayının 60 noktaya kadar çıkarılabileceğini açıkladı. Alımlar, randevulu sistemle yapılacak olup, üreticilerin ürünlerini kriterlere uygun şekilde hazırlayarak, randevu aldıkları tarihte teslim etmeleri gerekiyor.

TMO, üreticilerin fındık alımları sırasında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için tüm alımların fiziksel analizlerle yapılacağını belirtti. Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatından sonraki 45 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacak. Randevu almak isteyen üreticiler, internet üzerinden https://randevu.tmo.gov.tr adresinden, e-Devlet üzerinden veya TMO iş yerlerine bizzat müracaat ederek randevularını oluşturabilecekler.

Üreticilerin memnuniyetini sağlamak ve olası aksaklıkları gidermek amacıyla TMO, “Alo Ürün Hattı”nı devreye soktu. Bu hat üzerinden üreticiler, fındık alımları konusunda bilgi alabilirler.

Türkiye’nin İlk Yüzer Üretim Platformu Çanakkale’ye Ulaştı Türkiye’nin İlk Yüzer Üretim Platformu Çanakkale’ye Ulaştı

Kaynak: Haber Merkezi