Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da düzenlenen 130 bin konut teslim töreninde Türkiye'nin güçlü ve köklü bir devlet olduğunu vurguladı. Erdoğan, "85 milyon vatandaşımızla birlikte Türkiye'yi terörden arındıracak, kardeşçe bir gelecek inşa edeceğiz," dedi. Ayrıca, İsrail'in İran'a yönelik saldırısına tepki göstererek bölgede barışın önemine dikkat çekti.

Fatih Erbakan'dan TUSAŞ Saldırısına Sert Tepki: "Terörle Masaya Oturulmaz, Pazarlık Yapılmaz!" Fatih Erbakan'dan TUSAŞ Saldırısına Sert Tepki: "Terörle Masaya Oturulmaz, Pazarlık Yapılmaz!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Gülderen Mahallesi'nde gerçekleştirilen "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" temalı konut teslim töreninde halka seslendi. Depremden etkilenen illerde konut yapımına hızla devam ettiklerini belirten Erdoğan, “Bu yılın sonuna kadar 201 bin ev ve iş yerini hak sahiplerine teslim edeceğiz. 2025 yılı sonunda ise toplam 452 bin konut ve iş yeri teslim edilmiş olacak,” dedi. Türkiye'nin asırlardır bir arada yaşadığını vurgulayan Erdoğan, kardeşlik içinde Türkiye'nin daha da güçlenmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Terörsüz Türkiye Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör tehdidine karşı kararlı olduklarını belirterek, "Terörün olmadığı bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan kardeşlik içinde yaşayacağız," dedi. Erdoğan, Türkiye’nin, sahip olduğu tarihi hafızayla tüm zorlukların üstesinden geleceğini de sözlerine ekledi.

"İsrail'in Saldırılarına Karşı Barışı Savunuyoruz"

Erdoğan, konuşmasında İsrail'in İran'a yönelik saldırısına da tepki göstererek bölgedeki barışın korunması gerektiğini vurguladı. “Batılı güçlerin desteğiyle şımaran İsrail hükümeti, bölgesel barışı tehdit ediyor. Bu oyuna gelinmemesi çok önemli. Allah’tan bu saldırganlığın son bulmasını diliyoruz," ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güçlü, bağımsız ve barış içinde bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyeceğini belirten Erdoğan, "85 milyon olarak birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: dha