Prof. Dr. Ergin Çiftçi, çocuk hastalar arasında Covid-19 vakalarının arttığını belirtti: "Hastaneye başvuranların %60'ında Covid-19 pozitif çıkıyor." Maske kullanımı ve hijyenin önemine dikkat çekiyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Çiftçi, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte çocuk hastanelerinde Covid-19 vakalarının artmaya başladığını ifade etti. Son bir ayda hastaneye başvuran çocukların yüzde 60’ında Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirten Çiftçi, özellikle solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını söyledi.

“Menopoz dönemini yaşam tarzı değişiklikleri ile rahat geçirmek mümkün” “Menopoz dönemini yaşam tarzı değişiklikleri ile rahat geçirmek mümkün”

Prof. Dr. Çiftçi, çocuklarda genel olarak zatürre gibi klinik tabloların ortaya çıktığını, özellikle altta yatan hastalıkları olan çocuklarda hastaneye yatışların arttığını belirtti. "Şu an test yaptığımız hastaların yüzde 60-70’inde Covid-19 pozitif buluyoruz. Ancak ağır vakaların sayısında ciddi bir artış yok, fakat dikkat edilmesi gereken bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Covid-19 Belirtileri Grip ile Karıştırılıyor

Prof. Dr. Çiftçi, birçok ailenin çocuklarının gribal şikayetleri olduğunu düşündüğü için hastaneye başvurduğunu, ancak testlerde Covid-19 vakalarının ortaya çıktığını vurguladı. Grip salgınının henüz başlamadığını ifade eden Çiftçi, ailelerin grip şikayeti zannettikleri rahatsızlıkların çoğunun aslında Covid-19 olduğunu belirtti.

"Maske Kullanımı ve Hijyen Çok Önemli"

Prof. Dr. Çiftçi, Covid-19’un solunum yoluyla bulaştığını hatırlatarak, maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının halen önemli olduğunu vurguladı. "Özellikle kalabalık ve riskli yerlerde maske takmak, ellerimizi sık sık yıkamak, hasta insanlarla mesafeyi korumak, bu süreçte en önemli korunma yöntemleri olmaya devam ediyor" dedi.

Kaynak: dha