Dünya Bankası, tarım finansmanını 9 milyar dolara çıkaracak Dünya Bankası, tarım finansmanını 9 milyar dolara çıkaracak

Çekya’dan gelen 15 kişilik dağcı grubu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen gezi turuyla bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini keşfetti. Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen tur kapsamında, dağcılar Sat Buzul Gölleri'ni ziyaret etti.

Erken saatlerde bölgeye hareket eden grup, 3,5 saatlik yürüyüşün ardından göllere ulaştı. Doğal manzaraların tadını çıkaran ve bol bol fotoğraf çeken dağcılar, bölge hakkında dernek üyelerinden bilgi aldı.

Turizmin Gelişimi İçin Çalışmalar Sürüyor

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Suat Öztekin, Hakkari'nin turizm potansiyelini tanıtmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. "Çekyalı dağcı grubunu Sat Buzul Gölleri’ne getirdik ve bölgenin güzelliklerini tanıttık. Tur programımız kapsamında Cennet ve Cehennem Vadisi gibi diğer önemli bölgeleri de ziyaret edeceğiz," dedi.

Dernek, ayrıca bölgeyi dağ kayağı turizmi için de bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut ise bölgeye gelen turistlerin kentin ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, “Hakkari, doğa turizmi açısından Türkiye’nin önde gelen bölgelerinden biri. Bu avantajı en iyi şekilde değerlendirerek bölgenin kalkınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Çekyalı dağcı grubu için hazırlanan 5 günlük tur programı devam ediyor.

Kaynak: aa