Bosna Hersek'te etkili olan şiddetli yağışlar, Jablanica başta olmak üzere Konjic, Fojnica ve Kresevo kentlerinde sel felaketine neden oldu. Selde, ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, birçok ev hasar gördü ve yollar heyelan nedeniyle kapandı. Arama kurtarma çalışmalarına helikopterler dahil oldu.

Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı

Bosna Hersek, son günlerde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle sel felaketleri ile mücadele ediyor. Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo kentleri selden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alırken, yollar heyelanlar nedeniyle kapandı ve çok sayıda ev sular altında kaldı.

Jablanica'da Can Kayıpları ve Yoğun Hasar

Selin en fazla etkilediği yerlerden biri olan Jablanica'da, yerel bir cami tamamen sular altında kalırken, yollar ve altyapı ciddi şekilde zarar gördü. Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma Başkanlığı (FCUZ) tarafından yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ancak, yerel medyada yer alan haberlere göre can kayıplarının artabileceği belirtiliyor.

Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Bosna Hersek Savunma Bakanlığı, selden etkilenen bölgelerde başlatılan arama kurtarma çalışmalarına helikopterlerin dahil olduğunu açıkladı. Özellikle Jablanica ve çevresinde mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılırken, bölgede çok sayıda kayıp ihbarı yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

Evler ve Ulaşım Ağı Zarar Gördü

Konjic, Fojnica ve Kresevo gibi diğer şehirlerde de çok sayıda evin su altında kaldığı, hava görüntülerine göre evlerde ciddi hasarların meydana geldiği gözlemlendi. Heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, ulaşımı zorlaştırırken, bölgeye yardım ekiplerinin ulaşımı da gecikiyor.

Okullar Tatil Edildi, Toplu Taşıma Durduruldu

Selden etkilenen bölgelerde okullar geçici olarak kapatıldı ve toplu taşıma hizmetleri durduruldu. Yetkililer, bölge halkına evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunurken, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtildi.

Putin, Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceklerini söyledi Putin, Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceklerini söyledi

Bosna Hersek, sellerin yarattığı yıkıcı etkilerle başa çıkmaya çalışırken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaya ve yerel uyarıları takip etmeye çağırıyor.

Kaynak: aa