ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'in İran'a yönelik saldırı hazırlıklarına dair ABD istihbarat belgelerinin sızdırılması üzerine İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile görüştü. FBI sızıntıya ilişkin soruşturma başlattı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Savunma Bakanı Lloyd Austin’in, İsrail’in İran’a yönelik saldırı hazırlıklarını içeren ABD istihbarat belgelerinin sızdırılması üzerine İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, basın toplantısında görüşmenin yapıldığını doğruladı ancak detay vermekten kaçındı.

Sızıntı ve FBI Soruşturması

Söz konusu gizli belgeler, 15-16 Ekim tarihlerine ait olup İsrail Hava Kuvvetleri’nin İran’a saldırı amaçlı bazı planlarını ve stratejilerini içeriyordu. Middle East Spectatör tarafından paylaşılan bu belgeler, ABD istihbaratına ait olarak değerlendiriliyor. Belgelerde İsrail’in savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle tatbikat yaptığına dair ayrıntılar yer aldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Öldürüldüğünü Duyurdu İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Öldürüldüğünü Duyurdu

FBI, bu sızıntıya yönelik geniş kapsamlı bir soruşturma başlattığını duyurdu. Pentagon, soruşturmaya tam destek verildiğini ve hassas bilgilerin güvenliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Beyaz Saray’ın Tepkisi

Beyaz Saray, belgelerin kamuya açık platformlarda sızdırılmasından dolayı "derin endişe" duyduğunu açıkladı. ABD ve İsrail arasında bu konudaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: aa