36. Bodrum Cup Yat Yarışları, ‘Gara Poşet’in genel klasman şampiyonu olduğu ödül töreniyle sona erdi. Bodrum ve Milas koylarında 5 gün süren yarışlarda 150 yat ve 2 bine yakın yelkenci kıyasıya mücadele etti.

Lider Galatasaray, derbide yarın Beşiktaş'ı konuk edecek Lider Galatasaray, derbide yarın Beşiktaş'ı konuk edecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 36.’sı düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup Yat Yarışları, 21-26 Ekim tarihleri arasında Bodrum ve Milas koylarında gerçekleştirildi. Yarışlar sonunda, ‘Gara Poşet’ teknesi genel klasmanda birincilik elde ederek şampiyonluk kupasını kaldırdı. 150 yat ve 2 bine yakın yerli ve yabancı yelkencinin katıldığı yarışlarda, katılımcılar deniz ve rüzgarla mücadele ederek seyircileri heyecan dolu bir hafta yaşattı.

Ödül Töreninde Öne Çıkanlar

Bodrum’da düzenlenen ödül törenine Bodrum ve Milas kaymakamları, belediye başkanları ve organizasyon komitesi üyeleri katıldı. Törende, genç ve yaşlı yarışçılara özel ödüller verilirken, genel klasmanda ‘Gargantua’ ikinci, ‘Maximiles Black STS Bodrum’ ise üçüncü oldu. Ayrıca farklı kategorilerde birincilik kazanan teknelere de ödülleri takdim edildi.

Uluslararası Bir Marka Olma Hedefi

Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Cup’ı uluslararası alanda daha fazla tanıtma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Bir sonraki yıl yabancı misafirlerin yatlarımızda yarışları izleme fırsatı bulacağı bir program hazırlıyoruz,” dedi. Onursal Başkan Erman Aras ise Bodrum Cup’ın Türkiye için önemli bir organizasyon olduğunu belirtti.

Gecede Eğlence Dolu Anlar

Sanatçı Mert Demir’in sahne aldığı ödül töreninin ardından, yelkenciler ve konuklar eğlenceli anlar yaşadı. Yarış boyunca elde ettikleri deneyimleri kutlayan katılımcılar, geceyi müzik eşliğinde tamamladı.

Kaynak: dha