Nijerya’da sel felaketi 230 binden fazla insanı evsiz bıraktı! BM Dünya Gıda Programı (WFP) acil yardım çalışmalarıyla Borno Eyaleti'nde sahada. #Nijerya #SelFelaketi #BM #GıdaYardımı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Nijerya'nın kuzeydoğusunda yaşanan büyük sel felaketinin ardından 230 binden fazla insanın yerinden edildiğini duyurdu. WFP, selden en çok etkilenen bölgelerdeki topluluklara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Özellikle Borno Eyaleti'nde binlerce kişiye sıcak yemek dağıtıldığı belirtildi.

Acil Yardım ve Gıda Krizi

WFP’nin Nijerya Direktörü David Stevenson, Maiduguri şehrinin çatışma, gıda enflasyonu ve şimdi de sellerle büyük bir kriz yaşadığını belirtti. Stevenson, "Hayatları kurtarmak için acil küresel desteğe ihtiyacımız var," dedi.

Gazze'de İsrail Saldırısı: 8 Filistinli Hayatını Kaybetti Gazze'de İsrail Saldırısı: 8 Filistinli Hayatını Kaybetti

Nijerya’da Eylül 2024 itibarıyla 29 eyalette toplam 800 binden fazla kişinin selden etkilendiği ve 550 bin hektardan fazla ekili alanın sular altında kaldığı bildirildi. Ülkede yaklaşık 32 milyon insan akut açlık tehdidiyle karşı karşıya.

Afrika Genelinde Sel Felaketi

Mali, Nijerya, Etiyopya ve Nijer gibi Afrika ülkelerinde son dönemlerde yaşanan yoğun yağışlar ve seller, yüzlerce insanın ölümüne ve on binlercesinin yerinden edilmesine neden oldu.

Kaynak: aa