İzmir Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilginç ve duygusal bir baba-kız mesai arkadaşlığına ev sahipliği yapıyor. Mesleğinde 31 yılı geride bırakan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Şinasi Kılıç, bir hafta önce Sağlık Bakanlığı'nın kura çekimi ile aynı hastaneye atanan kızı Dr. Övgü Kılıç ile birlikte çalışmaya başladı.

Kötü Kokular Gelen Evden 3 Kamyon Dolusu Çöp Çıkarıldı Kötü Kokular Gelen Evden 3 Kamyon Dolusu Çöp Çıkarıldı

Uzm. Dr. Kılıç, kızıyla aynı hastanede mesai yapmanın kendisi için hem gurur hem de büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Kızının doktorluk kariyerine kendi isteğiyle adım attığını belirten Kılıç, "Kızımın tıp fakültesi tercihi tamamen kendisine ait. Aynı hastaneye atanması ise tamamen bir tesadüf. Bu duyguyu yaşamak gerçekten çok özel" dedi.

Övgü Kılıç: Babam Gibi Kadın Doğum Uzmanı Olmak İstiyorum

Henüz branş seçimi yapmadığını belirten Dr. Övgü Kılıç, babasının izinden giderek kadın doğum uzmanı olma planı olduğunu söyledi. "6 yıllık eğitimden sonra iş hayatına atılmak gerçekten heyecan verici. Babamla aynı hastanede çalışmak bana büyük bir mutluluk veriyor. Branş tercihimde babamın izinden gitmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sağlıkçı Bir Aile Geleneği

Dr. Övgü Kılıç, doktor olma kararında ailesinin sağlıkçı kimliklerinin etkili olduğunu belirtti. Annesinin de uzun yıllar ameliyathane hemşiresi olarak çalıştığını ifade eden Kılıç, "Sağlıkçı bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Bu meslek bana hep yakın geldi ve doktor olmayı hep istedim" diye konuştu.

Baba-Kız Dayanışması

Uzm. Dr. Şinasi Kılıç, kızıyla birlikte aynı hastanede çalışmanın tarifi zor bir duygu olduğunu söylerken, meslekte yılların getirdiği tecrübesini kızına aktarmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kaynak: dha