BBP lideri Mustafa Destici: "Cumhur İttifakı erken seçim kararı alırsa, muhalefet 'evet' demek zorunda kalır!" #BBP #ErkenSeçim #MustafaDestici #CHP

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrıları ve Türkiye’nin iç politikası üzerine açıklamalarda bulundu. Özellikle anayasanın ilk 4 maddesi üzerine yapılan tartışmalara değinen Destici, devletin kuruluş esaslarına yönelik her türlü girişime karşı olduklarını belirterek, "Devletimizin varlığı, bazı siyasetçilerin gafletlerine mağlup olmayacak kadar güçlüdür" dedi.

"Cumhur İttifakı Erken Seçim Derse, Muhalefet ‘Evet’ Diyecek"

Destici, CHP lideri Özgür Özel’in 2025 yılına kadar erken seçim çağrısına dair açıklamalarını değerlendirdi. Özel’in söylemlerini blöf olarak nitelendiren Destici, "Diyelim ki, 2026'nın Mayıs ayında size erken seçim çağrısı yapıldı, hayır mı diyeceksiniz? Mecbur ‘evet’ diyeceksiniz" dedi. Destici, bu durumun 2027 için de geçerli olduğunu ve muhalefetin, Cumhur İttifakı erken seçim kararı alırsa, buna ‘evet’ demek zorunda kalacağını ifade etti. Bu açıklamaların, muhalefetin iktidara tuzak kurma girişimi olduğunu ancak gerçeklikle bağdaşmadığını dile getirdi.

Lübnan’daki Saldırıya Tepki: "Yeni Güvenlik Önlemleri Almalıyız"

Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında yaşanan eş zamanlı patlamalara değinen Destici, bu olayı dehşet verici olarak nitelendirdi. İsrail'in saldırılarını kınayarak, teknolojinin bu şekilde kötüye kullanılmasının kamu kurumlarında yeni güvenlik önlemleri alınması gerektiğini vurguladı. "Bu terör olayında yaralananların acılarını dindirebilmek için gereken tüm yardımı yapacağız" diyen Destici, tüm siyasi partilerin bu konuda birlik olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yapay Zeka İle Oluşturulan "Boykot" Şarkısı ile Filistin'e Destek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yapay Zeka İle Oluşturulan "Boykot" Şarkısı ile Filistin'e Destek

"Cumhur İttifakı Türkiye’yi İleri Taşıyor"

Destici, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi ileri taşımak adına birçok önemli adım attığını belirterek, bu ittifakın halkın güvenini kazandığını ve muhalefetin bu konuda iddialarının geçersiz olduğunu savundu. "Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, Türkiye birçok başarıya imza atmıştır. Bu başarıları sürdürmek için daha çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

Destici, muhalefetin Cumhur İttifakı’nın erken seçim kararı alması durumunda siyasi zorunluluklar gereği bu karara ‘evet’ demek durumunda kalacağını ve erken seçimlerin ne zaman yapılacağına karar verme yetkisinin iktidarın elinde olduğunu bir kez daha vurguladı.

Kaynak: dha