Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol, tünel ve köprü geçiş ödemelerinin artık güvenle e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu! Dijitalleşen hizmetler vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerinin artık otoyol, tünel ve köprü geçiş ödemelerini güvenle e-Devlet üzerinden yapabileceklerini duyurdu. T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet sistemi üzerinde yapılan geliştirmeler sayesinde bu hizmetin hayata geçirildiğini belirten Bakan Uraloğlu, bu yenilikle birlikte vatandaşların dijitalleşme sürecinde önemli bir adım attığını vurguladı.

Kartlı Ödemelerde Temassız İşlemler Rekor Kırdı Kartlı Ödemelerde Temassız İşlemler Rekor Kırdı

Güvenli ve Kolay Ödeme İmkanı

Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT tarafından geliştirilen ve işletilen e-Devlet sisteminin dijitalleşme ve teknolojinin kamu hizmetlerine entegrasyonunda büyük bir rol oynadığını ifade ederek, "Karayolları Genel Müdürlüğü ile özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayan bu yeni düzenleme sayesinde, vatandaşlarımız artık tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borç ödemelerini güvenli bir şekilde tek tıkla e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Araç sahipleri otoyol kullanımlarını takip edip, yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini yapabilecekler," diye konuştu.

Kullanıcı Dostu Hizmetler

Uraloğlu, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen işlemlerle vatandaşların borç ödeme imkanı ile birlikte ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi mevcut işlemlerin artık daha kolay ve kullanıcı dostu bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. "Bu geliştirmeler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi konusunda kullanıcılara kolaylık sağlayacak olup bu işlemleri sadece üzerine plakası kayıtlı araçları olan kişiler yapabilecek. Amacımız, dijital hizmetlere erişimi artırmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak bu hizmetleri daha pratik ve güvenli hale getirmek," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi