Devlet Bahçeli, DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki dayanışma çağrısına yanıt olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4 ülkenin büyükelçisinden güven mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4 ülkenin büyükelçisinden güven mektubu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 'Siyaset ve Liderlik Okulu'nun açılışında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasıyla ilgili sorulara yanıt veren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de yaptığı konuşmada dayanışma ve huzura davet ettiğini belirterek, "Bu çağrıya MHP olarak bir adım atmazsak, başkalarından bir şey bekleme hakkımız olmazdı. Bu adımı atmamız, Türkiye partisi olmanın bir işareti olarak görülmelidir" dedi.

MHP'nin Tutumu ve Adımları

Bahçeli, yıllardır PKK'nın terör örgütü uzantısı olarak gördüğü partilerle tokalaşmasının, sadece dayanışma çağrısına cevap olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. MHP’nin bu tür adımlarının kısır siyasi tartışmalar içine çekilmemesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, MHP'nin attığı adımların dikkatle düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Sinan Ateş Davası ve Yargıya Saygı

Sinan Ateş cinayeti davasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Bahçeli, yargı sürecine saygı duyduklarını ancak MHP’nin ve Ülkü Ocakları’nın sorgulanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bahçeli, davaya ilişkin bazı kişi ve grupların MHP’yi itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirtti ve bu tutumu kınadığını ifade etti.

Meclisteki Güler Yüz Mesajı

Bahçeli, TBMM’deki resepsiyonda birçok partinin güler yüzle karşılandığını ve bu atmosferi sürdürmenin önemli olduğunu vurguladı. MHP'nin her partiye saygılı olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor şartlarda siyasi gerilimin artırılmaması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, MHP'nin attığı adımların Türkiye’nin huzuru ve birliği için olduğunu belirterek, tüm siyasi partilere de saygı duyduklarını ifade etti.

Kaynak: dha