Doç. Dr. Cem Şimşek, babası Prof. Dr. Halis Şimşek'in izinden giderek Hacettepe Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı'na atandı ve aynı odada hasta bakmaya devam ediyor.

Mevsim Geçişlerinde Beyin Kanaması Riski Mevsim Geçişlerinde Beyin Kanaması Riski

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, 46 yıl boyunca görev yapan Prof. Dr. Halis Şimşek’in izinden giden oğlu Doç. Dr. Cem Şimşek, babasının görev yaptığı Gastroenteroloji Bilim Dalı'na atandı. Baba-oğul, Hacettepe Üniversitesi’nde yaklaşık 6 ay boyunca aynı odada hasta muayene etti. Prof. Dr. Halis Şimşek’in emekli olmasının ardından ise oğlu Cem Şimşek, babasının yıllardır hizmet verdiği odada hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

Halis Şimşek’in Tıp Kariyeri ve Oğlunun Yolculuğu

1973 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Prof. Dr. Halis Şimşek, 1984’te uzman doktor olarak çalışmaya başladı ve 1990 yılında doçent, 1996’da profesör unvanını aldı. Babasını rol model alan Doç. Dr. Cem Şimşek, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve babası gibi gastroenteroloji alanında uzmanlaştı.

“Babam Hep Rol Modelim Oldu”

Doç. Dr. Cem Şimşek, babasıyla aynı odada çalışmanın mutluluğunu ve sorumluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Çocukluğumdan beri doktor olmak istiyordum. Babamın yanında büyüdüm, onun en büyük rol modelim olması, doktorluk mesleğini seçmemde büyük rol oynadı,” dedi. Şimşek, şimdi babasının yıllardır oturduğu koltukta oturmanın gurur verici olduğunu belirtti.

Anılarla Dolu Bir Oda

Cem Şimşek, babasının emekli olduğu odada çalışmanın duygusal bir boyutu olduğunu ifade ederek, "Odanın her köşesinde babamla ilgili anılar var. Bu oda, yıllar boyunca babamın hastalarına şifa verdiği yer. Bu sorumluluk ve anılar, işimi daha da değerli kılıyor," dedi.

Prof. Dr. Halis Şimşek: “Oğlumla Aynı Odayı Paylaşmak Gurur Verici”

Prof. Dr. Halis Şimşek, oğlunun kendisiyle aynı bölümde çalışmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Oğlumu kendi odamda doktor olarak görmek olağanüstü bir şey. Onun da benim gibi Hacettepe ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etme motivasyonu beni çok gururlandırıyor," dedi. Baba-oğul Şimşekler, Hacettepe Üniversitesi’nde meslek hayatlarını başarıyla sürdüren bir gelenek yarattılar.

Bu öykü, bir baba ve oğulun tıp yolculuğunda nasıl birlikte ilerlediklerinin ve aynı odada hastalara şifa dağıtmanın derin anlamını ortaya koyuyor.

Kaynak: dha